dijous, 5 de desembre del 2013

Tashunke Witko al Roc d'en Solà - Perles

Després de molts mesos d' inactivitat a les parets i aprofitant aquest anticicló, marxem hipermotivats cap a perles per començar a agafar una mica la pila al coco i als braços.

La Tashunke Witko és una via ben assegurada on pots provar el 6b+ ja que els parabolts t'ho permeten si vols, només hi ha algún aleje al tram final del segon llarg i al tercer, nosaltres vam posar l' àlien vermell i algún camalot petit.

Aproximació: resseguirem tota la paret del roc d'en solà, perquè us feu una idea la via està uns 300m a l'esquerre de l' amistades/tos de gos, podem anar pel camí de sota les vies i quan anem anant cap a l' esquerre veurem un sostre molt marcat, a la foto de baix es veu, la via està al centre de la foto molt a l'esquerre del sostre on es veu una espècie d'esperò on li toca l'ombra, la via va per allà. Els primers metres hi han 3 claus, és la única via que hi han 3 claus a l'inici !!!!






















 La via en si és molt maca, però és curta, com sempre passa a perles, a nosaltres ja ens va bé perquè fot temps que no escalem, però si veniu fanàtics podeu provar les vies del costat que fan molt bona pinta, tot i que són un pèl més difícils.

El primer llarg comença enfilant-se recta on trobarem 3 claus i després un parabolt, tot seguit gira una mica a l'esquerre i anem a buscar la reunió sota una paret vertical amb una forat taronja on hi ha el 6b+ del segon llarg. L'arribada a la reunió no és pas molt difícil, podem superar aquest pas passant cap a l'esquerre i així evitar la placa.

Inici de la via

                                     



















El segon llarg els primers seguros encara és poden fer, sempre i quan anem amb molta pila de braços, crec que el pas en si està quan la via torça cap a la dreta, allà és fi de pebrots...tot i aquesta explicació que us faig, jo vaig tirar de pedal desde bastant a sota, jeje !!! 
Quan sortim del 6b veurem que no hi han gaires assegurances, la via tira recta amunt i podem anar posant algún catxarret ja per terreny més fàcil.

L'Alba al segon llarg

 El tercer i últim llarg surt recta de la reunió on hi han dos o tres bolts i un clau, després gira un xic a la dreta i tot recta amunt. És un llarg molt guapo on podrem equipar força bé malgrat que anirem trobant algún clau i algún parabolt.

sortida 3 llarg

Descens: ràpel de la reunió 3 a la 2 i de la 2 al terra amb cordes de 60m.
Grau: grau obligat deu ser V+. 110 metres / 6b+
Material: algún friend petit i àlien groc i/o vermell + cintes.

Que la disfruteu, salut ;)

2 comentaris:

Ena ha dit...

Afegit als meus blocs! Ja m'aniré passant a llegir aventures ;)

Salut!

joan ha dit...

gràcies i igualment elena, salut ;)