dimarts, 10 de desembre del 2013

Diedre Vidal Farreny a la Roca Alta - Vilanova de Meià


el diedre vidal farreny al mitg de la paret de la roca alta.

Feia molt de temps que teníem aquesta via per fer, avui per fi ja la podem "taxar". La via no té pèrdua, segueix recta amunt pel diedre, on anirem trobant algún clau i també spits només amb l'espàrrec, pertant estarà bé portar a sobre 2 plaquetes recuperables i un parell de femelles de mètric 8 o 10.
 
entrada directa i empalme de llargs
Aproximació: aquest diedre es veu des de l' eix transversal !!!! jaja...abans de la font de la figuera surt una pista a mà esquerre que porta cap a rúbies, la seguim una bona estona deixant a mà esquerre el camí que porta a l'ermita de meià, una mica després de passar per una casa super petita surt a mà dreta un trecall que agafem i anem seguint fins que el vehicle ens digui prou, si podem arribar fins al coll doncs aparcarem al coll, després el camí de pujada és més que evident.

Material: nosaltres vam fer servir un joc de camalots fins el 3 i el 0'75,1 i 2 repetits+ àliens vermell i groc +  joc complert de tascons, unes 16 cintes i bagues llargues per les sabines... amb menys friends es passa....

Ressenya: a veure !! el primer llarg està una mica "petat", molta gent puja pel primer llarg de la via amadeus, nosaltres vam pujar per la via normal. La reunió número 4 teòricament es fa en una sabina enorme, nosaltres van continuar uns 12 metres més i vam trobar una reunió d'spits molt més còmode que no surt a la resse, així la via va constar de 5 llargs i no 6.
Sortida original Ll 1

1 Llarg - IV : La via comença a la dreta d'una alzina i passa per l'esquerre d'un pinot. Els primers metres estàn una mica petats, haurem d'anar al lloro, després de l'arbret la via va en tendència cap a l'esquerre a buscar un altra arbret on tambè aprofitarem per passar-hi alguna cinta. La reunió està just a la repisa.
En Miquel al segon llarg


2 Llarg - IV+ : De la reunió ens desviarem un parell de metres a la nostra esquerre i ens enfilarem per una panxeta amb un canto espaterrant i de fàcil protecció, continuarem recta fins a la reunió. Sabina de la foto de dalt...
El millor llarg per a mi el 3er.



3 Llarg / V :  Un llarg de diedre d'escàndol, per disfrutar-lo de valent, no molt difícil, fàcil de protegir i tot un seguit de requisits que el fan el millor llarg de la via per a mi. Trobarem tambè un petit sector de placa després del diedre i algún spit només amb l' espàrrec on caldrà posar-hi la plaqueta recuperable. Llarg guapo !!!

el pati del tercer llarg ....




4 Llarg / V : Sortirem directes cap una xemeneia fàcil on poso el camalot del 3 i que està plena de cagades d' ocell just en el lloc on m'he d'agafar, em recorda a la galletas de riglos òstia !!  en fi ....tirem amunt tot trobant-nos algún clau i sinó posant algún catxarret, arribarem a un lloc una mica trencat on haurem d'anar a xapar un clau que ens queda a la nostra esquerre i després tornarem al diedre per veure la sabina on teòricamant farem reunió segons les ressenyes, jo miro més amunt i veig una altra sabina cap on em dirigeixo i quan arribo allà em trobo dos spits a sobre la sabina súper còmodes on faig reunió clar. Llarg guapo tambè però haurem de vigilar la roca en algún tram.
inici 4 llarg
5 Llarg / IV+ : sortim fàcil de la reunió i xapem un cordino just a sobre nostra, després tombem cap a la dreta i fem la última reunió de la via amadeus, d'aquí ja agafem el caminet cap a dalt de la roca alta.
El descens com sempre, anirem a buscar la canal cap a l'oest que passa pel costat de les vies, fites.
últim llarg