dimarts, 22 de maig de 2012

cresta dels bachimala


La cresta dels Bachimala està situada al nord del pirineu aragonés, just a l'altra cantó de Benasc, per tant per accedir-hi haurem d'anar direcció al túnel de Vielsa i després agafar una carretereta flins al plan de Tavernés, al parc nacional Posets-Maladeta.

Punt de partida: pla de Tabernés a 1740m.
Desnivell total: uns 1600m
Inici: es comença a caminar al pla de tabernés i si es vol es pot fer en una jornada d'unes 10 hores. Nosaltres preferim fer vívac al pla del Pico de la Pez, aprofitant el bon temps, la veritat es que s'ho val, l' únic inconvenient és que anem més carregats !!

La cresta no tè cap dificultat, només un passet just a la cara nord del Bachimala, la resta és només caminar per sobre la cresta prestant atenció això si.
Després del vívac començarem caminant direcció nord fins a arribar a salt del Puerto de la Pez, passat aquest port trepitjarem el pic del Pico de la Pez i primer tresmil de la jornada, al seu costat i en pocs minuts tenim el pic del Puerto de la Pez i una mica més amunt el pic d' Abeillé. Ja caminant sempre per sobre del 2900 trepitjarem el Marcos Feliu, el petit Bachimala, la punta del Ibón i en una petita desgrimpada arribarem al pic Ledormeur.
Només ens queda encarar la  pujada al Bachimala que la farem mitjançant una grimpada no pas difícil i que ens deixarà al cim del Bachimala de 3.177 metres.


Un cop a dalt podrem contemplar les vistes del veí Posets, i a la llunyania les muntanyes d'Ordesa.
Després del Bachimala ens queda l'últim tres mil, la punta del Sabre i tot seguit agafem un vertiginós descens d'unes 3 hores fins al cotxe.

dificultat: pd

cims:

pic del puerto de la pez, 3.018m
pic de la pez, 3.024m
abeille, 3.029m
pic de marcos feliu, 3.057m
petit bachimala, 3.061m
punta del ibón, 3.100m
punta ledormeur, 3.120m
gran bachimala, 3.177m
punta del sabre, 3.136m