dimarts, 11 de gener del 2011

TODRA - MARROC


 Segona vegada al todra. Aquest cop marxem en dídac,en marc,en morfu i un servidor. Passem el cap d'any a les gorgues del todra,un cap d'any diferent,sense raïm,sense alchol, ( o si jeje ) però també sense ressaca,alguna cosa bona ha de tenir!!!

Un lloc que t'hi sents com a casa,hospitalaris,com el primer dia d'escalada,escalfant motors i agafant la primera presa de contacte amb la roca,veiem una gent marroquina que a sota la paret estenent una manta i començent a fer foc amb unes brases,tot seguit couent kafta al foc i fan una amanida.Amb això que un membre de la família ve a petar la xerrada encuriosit per com ens enfilem per les parets,segons després estem els quatre menjant un bon tiberi convidats per tota la família.Ni que pintat,acabes d'una via hi ha peu de paret et fan el menjar !!!!

D'aquests díes han sortit víes molt maques: la ur-bereber, la chibania,la cor de palmera, en marc i en dídac la clàssica al pilar de couchant,morfu i marc la mohamed prisa mata,dídac i morfu la soif d'ajourd'hui i diferents llargs de víes que ara no recordo el nom.La tònica del todra és aquesta roca tant bona,pots posar un peu pla i et queda allà enganxat,sobretot als llargs de dalt la roca es torna molt puntxeguda, i et destrossa les iemes,els gats,i les cordes,però et dona una confiança d bou!
En quant a ressenyes del sector hi ha el famós llibre d'en hassan,però aneu en compte perquè és moolt orientatiu i les resses no estan massa bé.Hi han vies que diu que estan equipades i millor portar catxarros hi ha l'inrevés.
Nosaltres vam volar via fes,llogant un cotxe a l'aeroport mateix,un dacia logan.Fins al todra hi han unes 8 hores amb un paisatge d'altiplans molt maco.Si algú necessita info,aquí estem. salut!