dimarts, 11 de gener del 2011

DIEDRE CHIBANIA AL PILIEUR DU COUCHANT

El mite del todra,...Aquesta via ja em va quedar pendent de fer l'any passat i la veritat és que hi anava una mica cagadet de tant sentir historietes....La via és un 10, el segon,tercer i quart llargs són increïbles i et fa estar concentrat en l'escalada. De les ressenyes que pogueu trobar aneu al lloro,moltes diuen que està equipada, hi ho està,hi molta gent que dirà que no hi van posar res,doncs olè! nosaltres vam portar un joc de camalots fins el 3 i ens va anar de conya, els seguros són alegres,en algún cas estàn força lluny i el tercer llarg que marca 6b/6b+ va mooolt bé posar-hi algún frientillo,et carrega les piles....
La via comença travessant el riu que el trobem tebi i s'enfila per una canal que hi ha a la dreta del pilar de couchant,aquesta canal fa uns 55 metres amb algún pas de IV, nosaltres ens vam encordar, el començament hi ha una reunió muntada o sigui que és evident.
El primer llarg ja tastem aquesta roca tant abrassiva del todra altra cop,on no hi veus cap peu on posar només cal posar-li,la resta és cosa de la roca i de la goma.Una sortida maca i directe amb un petit pas com de flanqueig per arribar a la reunió com el més difícil.V+
El segon llarg (6a/+) ja és espatarrantment maco,tot un seguit de cantos pel bell mitg d'un diedret i d'una placa, a partir d'aquest llarg la cosa ja es posa tiesa. (foto a dalt)
El tercer llarg és el més complicat: (a sobre foto) el diedre es torna molt ample, les preses de la paret són més petites si hi són, i en conjunt tot és bastant "patinoski", el truc doncs és jugar amb els peus en diedre i en algún punt tambè amb l'esquena empotrada. Llarg maco i un pèl patidor.

Un quart llarg tambè d'escàndol, (6a+) ens fa disfrutar d'aquests moments tant macos que tè l'escalada,aquests moments en què t'ho estàs passant tant bè i tot passa desaparcebut,quan el temps s'atura i sembla que estiguis conectat amb la roca i arribes a la reunió i no vols que s'acabi.

El cinquè i sisè llarg de v+ estan menys equipats i la roca és molt més abrassiva, les preses punxent de mala manera, on fiques la mà fa mal i tot.

En definitiva la chibania és una molt bona via, de les que arribes a dalt amb un somriure d'orella a orella.
La baixada és evident tot seguint les fites i et deixa a la terrassa de l'hotel des gorgues.
De material vam agafar un joc de camalots fins el 3, aliens i tascons que no vam fer servir.
Horari: 3'30
Més fotos