dissabte, 23 d’agost del 2008

GRAN PIC DE ESPADE - VIA RÉUNION SYNDICALE



El massís del neouville amaga grans racons i parets on practicar l'escalada. Un d'ells és el gran pic d' espade que amb els seus 2859m. ofereix una placa de granit espectacular i inmillorable típica del pirineu, amb una varietat de vies de les cuals la réunion syndicale és la més fàcil, les altres sobrepassen el 6a i moltes sòn semi - equipades.



La via comença per la dreta del marcat diedre marrò, just a la placa i al quart llarg atravessa el diedre per enfilar-se cap al cim, on al costat tenim el pic del neouvielle amb els seus 3091m.



Per arribar fins aquí el camí és llarg: ens hem d'acostar fins a la carretera del tourmalet i baixar direcció a luz st. saveur. Just quan estem baixant i a l'alçada de la pista d'esquí trenquem a l'esquerre direcció lienz o barèges, i deixem el cotxe al final de tot de la pista on vam dormir nosaltres, tambè és pot dormir al refugi de la glere a 2150m. Des d'aquí l'aproximació és evident ja que en tot moment es veu la piràmide. Calcular 1h.30 min. des del refugi.

1 Llarg: escalem el primer llarg recta, per una succeció de plaques de granit excel-lent. La ressenya marca v+, tens d'estar acostumat a escalar aquest tipus de roca sinò els graus et semblen més durs del que són..



2 llarg: sortim recta per diedre fins a trobar la reunió. v+.


3 Llarg: sortim recta en tendència a l'esquerre per tornar cap a la dreta a buscar la roca marró que puja de la vira. V



Llarg 4: El millor amb diferència. és molt important no equivocar-se de via aquí. Nosaltres sortirem per les xapes de mès a l'esquerre del tot, seguin els spits.La via passa per una placa de 6a espectacular i mantinguda amb bons cantets i fissures, just quan s'acaba la placa surt per l'esquerre per anar a buscar l'altre vessant de la muntanya i continua recta fins a la reunió . 6a

Llarg 5: sortim recta fins a sota d'un sostret que l'ataquem per l'esquerre per lo fàcil, (no equivocar-se i anar per la dreta) fins arribar a una espècie de forat que passem per dins i arribem a la reunió. V

Llarg 6: de transició fins a la reunió. no hi ha cap seguro, és pot protegir mitjançant algún friend. IV



Desde la última reunió farem els ràpels fins al peu de via.
desnivell:200m.
horari:2-3
dificultat:md+ mantingut, V obligat
material: via equipada amb espits. 11 cintes + reunions i algún friend petit.

ressenya via réunion syndicale