dimecres, 26 de gener de 2011

XICS ANTIRROBO - SERRA DE SANT JOAN

Serra de sant joan. Un del millors espais de casa nostra, un dels pocs llocs on pots escoltar el silenci interromput a vegades pel xiuxiueig de les ales dels voltors que passen arran de paret. Contemplant les masies pròximes a la meva vista penso en com deuria ser la vida en aquests paratges ara fa uns anys, aquests romàntics pagerols que vivien a la mà de dèu indemnes de la civlització, vivint una vida austera i dura en un dels llocs més salvatges de catalunya.

1 llarg
 
DIFICULTAT: md+,a1 - 220m
MATERIAL: joc de friends, algún àlien, tascons, estreps i cintes llargues.
LA VIA: és una via de compromís mitjà on posarem en pràctica moltes tècniques. La via està bastant equipada amb parabolts però ens farà falta reforçar alguns passos on els seguros allunyen.Va esquivant un sistema de sostres,tè un segon llarg d'artificial, i un altre llarg on farem un flanqueig espectacular amb un bon pati. El grau obligat és de v+.
APROXIMACIÓ: des d'organyà seguirem la carretera que ens porta a montanisell,seguirem ja per pista forestal fins arribar a un coll on hi ha un pla d'herba a l'esquerre, (víes dismi i josep maria montfort) continuarem fins a trobar una casa en runes on aparcarem el cotxe. Des d'allà, ens enfilarem recta amunt seguint un llom,si mirem la paret veurem una feixa que és on hem d'anar. Desde la feixa anirem tirant cap a l'esquerre fins a trobar uns sostres blancs que és on comença la via,paravolts a la vista!! cal comptar uns 40 minuts.

El primer llarg comença fàcil fins arribar a un sostret ben assegurat, 6b o A0, es pot esquivar per l'esquerre si es vol, després un flanqueig cap a l'esquerre i reunió super còmode en una espècie de raconada.
2 llarg

SEGON LLARG: a sobre nostre començen uns passos en lliure i ja de seguida ens penjarem del pedal, està ben equipat fins a un petit desplomet que haurem de fer un parell de pasos d'A1, superat això sortirem en lliure fins a la reunió que ens queda un xic a l'esquerre.
 TERCER LLARG: sortim cap a la dreta per un placa maca aparentment,una bavaresa en roca un pél "cutre" i continuem en lleuger flanqueig cap a la dreta, superem un morro i continuem recta amunt, passem una sabina que ens queda a l'esquerra i la reunió la tenim uns metres més amunt. Llarg guapo.
QUART LLARG:sortim a la dreta en lleuger flanqueig i ens enfilem en tendència a l'esquerre per una placa xula i fineta que ens portarà a la reunió.
CINQUÈ LLARG: el llarg!! sortim cap a l'esquerre totalment en un flanqueig molt maco,ben assegurat i amb ambient,després del flanqueig trobarem un pont de roca amb un cordino, al lloro!! continuem un parell de metres més a l'esquerre i pugem de dret, després ja veurem un volt i la reunió.

SISÈ LLARG:sortim en tendència a l'esquerre a buscar un blocs,pugem per una fissura-diedre un xic desplomat però molt guapa fins arribar a una sabina,aquí un pas guarro de 6b o a1 i ja estem a la reunió.llarg guapo. Des de la última reunió sortim per la dreta i ja al bosc on acabem la via.

Per la baixada haurem de seguir cap a la dreta (d'esquena a la paret) una bona estona fins arribar a una canal molt marcada,un cop aquí aneu amb compte perquè el que baixi a darrera tirarà un pilot de rocs impressionants, és d'aquelles baixades merdes que s'ha d'anar al lloro.
En definitiva, una via divertida en un paratge idíl-lic. La resse d'uns companys blokeros.
ressenya xics antirrobo