dilluns, 17 de gener del 2011

LA TACA DE ROMESCO - VILANOVA



MATERIAL: 12 cintes, algún alien útil i algún friend.
EQUIPAMENT: spits.
OBSERVACIONS: la via comença just a la dreta de la musical, fa una espècie de morro amb un arbre a sobre d'ell,fletxa a l'inici, allà comença el primer llarg. és una via amb l'equipament justet,els seguros allunyen una mica,però hi són on els necessites.La roca boníssima a excepció dels primers metres
GRAU: 6b obligat. Via vertical amb algún desplom.


El primer llarg, després de superar uns primers metres dubtosos, anem a buscar una placa amb un pas de monodit que quan li poses sembla que no el poguis treure, hi que si caus penses que hi deixaràs el dit allà entaforat.Començar ja de dret i en fred d'aquesta manera te tela,6b,només aquest pas, que fem amb a0 penjats d'un ganxo que casualment portàvem,després més suau arribem a la reunió.

El segon llarg,brutal,6b: surt navegant en tendència a la dreta,molt mantingut i de continuïtat,els seguros allunyen força i la volada és considerable,25m,4 spits,però les preses i el tacte de la roca dona molta confiança.


El tercer llarg és el més obligat,6c: els tres primers seguros són els més durs, també pel que va de segon. just sortim de la reunió amb desplom i flanqueig a l'esquerre,segurament és el pas més obligat de la via ja que els peus no són massa bons, en morfu el fa de puta mare,després 30 metres de disfrutar seguint la tónica.


Quart llarg,6b+: el millor llarg de la via,junt amb el segon.Comença amb uns 15 metres de desplom amb canto,algún de romo,estil riglos,continua amb una fissura amb supercanto i acaba per una placa molt fina amb un pas fi que obliga molt.Només faltava que li posesin música a aquest llarg,és brutal!!!

Cinquè llarg:li donen v+,però ejem !!! desde la reunió només veus una xapa que està a sobre del desplom,per sort en morfu troba un spit a davant dels morros just a sota del desplom,després del desplom  xapa una sabina i navegació totalment a la dreta.poc assegurat.

Sisè llarg,6b/+: Llarg de molta,molta pila.Surtim de la reunió amb un deslpomaco molt físic i amb les preses de primera falange i que allarguen,costa mantenir-te en posició i els seguros allunyen.Sortint del desplom es suavitza.La reunió és a la repisa,però no a la paret sinó al terra,em vaig tornar boig buscant-la i quan ja estava a punt de fer-la en un sabina la vaig veure al terra.

Resumint, és una via on tots els llargs són increïbles,de pila i pila,però tambè pots descansar amb qualsevol canto bo.arribes a la conclusió de que els graus són iguals,tant encadenes un 6b+, com pilles a0 en un 6a+......coses de vilanova suposo...
La baixada es fa per la feixa de la dreta i seguint el camí.