dimarts, 14 d’abril de 2009

MOHAMED PRISA MATA - 6A+


A le mur d'escorpion hi ha aquesta petita joia de 6 llargs,els dos primers facilets i els 4 restants amb un ambient molt guapo on la tònica és la verticalitat,el pati i algún desplomet atlètic que fan que sigui una via molt completa i obligatòria al todra.
La via està quan ja has atravessat les grans parets i després de les botiguetes,a mà esquerre es veu tot un mur d'uns 200 metres ben dret,es puja per entremig de pedres per un terreny sense definir, la fita es anar a buscar dos arbres que estàn just a l'esquerre de la via.(a la foto de dalt,la via està a la dreta del tot)(a sota al peu de via)
1 llarg 5+:surt per una placa tombada i ben equipada,roca típica del todra,adherent,abrassiva.reunió còmode.
2 llarg 5+:de l'estil però ja es comença a posar vertical el tema. Es surt recta per passar a la dreta d'un gran bloc ( abaix foto) amb un parell de passos molt xulos de disfrutar de l'escalada,ja m'enteneu.
3 llarg 6a+:comença el xou!! una sortida curiosa de la reunió et deixa a sota d'un sostret que s'ha de flanquejar cap a l'esquerre,prohibit caure! jujuju!!!! et trobes micropreses i algún peuet,però la roca es tan bona que pots posar els peus plans gairebè! sortida cap a la dreta per superar el flanqueix i ja arribem a la reunió.
4 llarg 5+: canviem cordes i tiro a davant,canvio el xip de l'escalada,de fet vaig més fi pujant de 1 que de 2,molt més. Disfruto d'aquest llarg com un nen petit,sortida de fissura amb molt bon canto i després una petita placa,un llarg molt curt.
5 llarg 6a+:increible.ja fa estona que estic a la reunió mirant-me el segÜent llarg uuaaa,mare meva !!! surto per la dreta a buscar una fissura en forma de tall cap enfora, sense problemes vaig pujant mirant-me el sostre fins que m'hi planto a sota, ahir va ploure hi està una mica sorrenc ,rellisca una mica. hem desplaço cap la dreta i agafo un invertit, m'assento en una posició bastant incòmode i xapo com puc, buf buf,estic mal col-locat,m'aixeco a poc a poc ,el cor a mil, obro peu dret i engalto la mà esquerre tambè a l'invertit,trec el cap a sobre el desplom i visualitzo on carai he d'anar,veig un canto que l'engrapo de seguida i tiro fort pujant el peu esquerre per sobre del sostre,buf que bé!! pujo per una placa fina però amb micropreses i aquí la cago! me'n vaig cap a l'esquerre en lloc de cap a la dreta que és més fàcil,m'hi agafo amb les dents en un acte d'apuració al límit i ja surto a la reunió.ufufuf respiro...(en marc sortint del sostret)
6 llarg 6a: vaia tambè!! prohibit caure! entre el primer i el segon parabolt hi ha una distància considerable hi un flanqueig no difícil però expo,si caus aquí et fots una nata maca de collons, hi per acabar-ho d'adobar no s'hi pot posar res.Concient d'això faig la travessia amb compte mirant bé totes les possibilitats que tinc al costat,en surto sense dificultats,després s'ha d'equipar per terreny ja fàcil fins a la reunió.Tres ràpels fins al peu de via. shunt imprescindible. Compte amb les cordes,s'enganxen pertot arreu.
Material: tascons i semàfor camalots,algún alien tambè pot anar bé.