dimarts, 13 d’agost del 2019

Circular al Mont Perdut des de Nerín 6 X 3.000

Circular al Mont Perdut des de Nerín track WIKILOC

CAT / CAST.

- Agafem el bus de Nerín a les 5'45 i arribem a lloc a les 6'30, començem ja en lleugera pujada i un cop a dalt agafem un camí molt evident que passa tota l'estona per la dreta de la "faja" i direcció sempre al refugi de Góriz que ens queda lluny al fons de la vall.
Quan passem per el pic de Custodia que ens queda a la nostra dreta, el sender baixa un xic just on hi ha una fita gran, aquí hem d'anar a la dreta per anar a buscar el coll de Góriz, a partir d'aquí s'ha d'anar seguint el track, trobarem algunes fites perquè hi ha més d'una opció per pujar a punta de las olas i ens podem perdre, nosaltres ho vam trobar molt bè i el track està perfecte fins a punta de las olas que s'hi arriba per una canal molt fàcil i que no tè cap complicació de res.
flanqueig cap al coll de Gòriz sortint del bus

 1- cim punta de las olas 3.002m

-Anem a buscar el Baudrimont SE, per això només hem de traçar una diagonal cap a la dreta i pujar seguint les marques, hi ha alguna grimpadeta però és molt fàcil.

Punta de las Olas

2- cim Baudrimont SE 3.026m

segon tresmil

-Un cop a baix pugem al pic d' Anyisclo o Soum de Ramond per un camí tartera molt evident.

3- pic d' Anyisclo o Soum de Ramound 3.254m
Soum de Ramound o Anyisclo

 -Baixem pel mateix itinerari i un cop a baix anem a trepitjar el Baudrimont NW aprofitant una terrasseta molt fàcil que haurem de fer servir les mans però sempre per terreny segur arribarem al cim.

-4-pic de Baudrimont NW 3.045



-Baixem a baix i fem una llarga diagonal a la dreta intentant perdre poca alçada fins als peus del pic de la Espalda de Esparrets, pugem per una canal podrida i ja som al cim.

5- Espalda de Esparrets 3.077m

Espalda de Esparrets

 -Baixem pel mateix itinerari i desfem el camí direcció al Baudrimont NO, girem a la dreta i pugem per una ampla pala que la trobem nevada ( grampons ) pugem fent escaleta i com podem arribem a dalt el coll, girem a la dreta fem una carena plana i ja encarem la última pujada al Mont Perdut.

6- Mont Perdut 3.355m

Mont Perdut

-Baixem escupidera a matxete i al llac gelat decideixo anar a Góriz, em fa mal el genoll i farè anar lent al company, o sigui que aquesta part del track només la fa el pika, són 8,5 km's més que recòrrer que ell fa en 2,50h del llac al llac i fent 6 tresmils més:
Llac gelat i Cilindro


7- Tuqueta de Marboré 3.095m
8- Pic de Marboré 3.248m
9- Pic Cascada Oriental 3.161m
10- Pic central de la Cascada 3.106
11- Pic Cascada Occidental 3.095m
12- Pic Espalda de Marboré 3.073m

- Ens retrobem al refugi de Góriz i realitzem els 6 km's que separen el refugi de l'autobús que ens portarà a Nerín que agafem pels pèls !

- Poso molt díficil a dificultat tècnica més que res per la llargada del recorregut, tècnicament no és difícil si bè s'han de conèixer una mica les tècniques d'alta muntanya.

- Si no és vol completar tota la ruta es pot fer el que vaig fer jo retirant-me al llac gelat o inclús un cop al Mont Perdut baixar per Punta de las Escaleras i així trepitjar una altra tresmil.
fins al llac gelat i baixar a Góriz i a Nerín surten: 2.000+ i gairebè 29 km's.

-La ruta és 100x100 fiable, que la gaudiu!!!Circular al Mont Perdut des de Nerín.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



CAST:

CAS:

Tomamos el bus de Nerín a las 5'45 y llegamos a sitio a las 6'30, empezamos ya en ligera subida y una vez arriba cogemos un camino muy evidente que pasa todo el tiempo por la derecha de la "faja" y dirección siempre el refugio de Góriz que nos queda lejos en el fondo del valle.
Cuando pasamos por el pico de Custodia que nos queda a nuestra derecha, el sendero baja un poco justo donde hay un hito grande, aquí tenemos que ir a la derecha para ir a buscar el puerto de Góriz, a partir de aquí hay que ir siguiendo el track, encontraremos algunos hitos porque hay más de una opción para subir a punta de las olas y nos podemos perder, nosotros lo encontramos muy bien y el track está perfecto hasta punta de las olas que se llega por una canal muy fácil y que no tiene ninguna complicación de nada.

1- cima punta de las olas 3.002m

-Vamos a buscar el Baudrimont SE, por ello sólo tenemos que trazar una diagonal hacia la derecha y subir siguiendo las marcas, hay alguna trepada pero es muy fácil.

2- cima Baudrimont SE 3.026m

-Una vez abajo subimos al pico de Anyisclo o Soum de Ramond por un camino tartera muy evidente.

3- pico de Anyisclo o Soum de Ramound 3.254m

-Bajamos por el mismo itinerario y una vez abajo vamos a pisar el Baudrimont NW aprovechando una terracita muy fácil que tendremos que usar las manos pero siempre por terreno seguro llegaremos a la cima.

-4-pico de Baudrimont NW 3.045

-Bajamos abajo y hacemos una larga diagonal a la derecha intentando perder poca altura hasta los pies del pico de la Espalda de Esparrets, subimos por una canal podrida y ya estamos en la cima.

5- Espalda de Esparrets 3.077m

-Bajamos por el mismo itinerario y deshacemos el camino dirección al Baudrimont NO, giramos a la derecha y subimos por una ancha pala que la encontramos nevada (crampones) subimos haciendo escalerilla y cómo podemos llegamos arriba el cuello, giramos a la derecha hacemos una cresta plana y ya encaramos la última subida al Monte Perdido.

6- Monte Perdido 3.355m

-Bajamos escupidera a Matxete y en el lago helado decido ir a Góriz, me duele la rodilla y hare ir lento al compañero, o sea que esta parte del track sólo lo hace "el Pika" , son 8,5 km s más que recorrer que él hace en 2,50h de lago a lago y haciendo 6 tresmiles más:

7- Tuqueta de Marboré 3.095m
8- Pico Marboré 3.248m
9- Pico Cascada Oriental 3.161m
10- Pico central de la Cascada 3.106
11- Pico Cascada Occidental 3.095m
12- Pico Espalda de Marboré 3.073m

- Nos encontramos en el refugio de Góriz y realizamos los 6 km s que separan el refugio del autobús que nos llevará a Nerín que cogemos por los pelos!

- Pongo díficil a dificultad técnica más que nada por la longitud del recorrido, técnicamente no es difícil si bién se deben conocer un poco las técnicas de alta montaña.

- Si no se quiere completar toda la ruta se puede hacer lo que hice yo retirándome en el lago helado o incluso una vez al Monte Perdido bajar por Punta de las Escaleras y así pisar otro tresmil.
hasta el lago helado y bajar a Góriz y a Nerín salen: 2.000+ y casi 29 km s.

-La ruta es 100x100 fiable, que la disfrutéis !!!