dimarts, 15 de gener del 2013

AIRGAMBOIS - ROCA DELS ARCS

la roca dels arcs i la roca alta


Amb el fred dels últims díes marxem cap a vilanova, a veure si sortim de la boira i de les temperatures sota zero...i així ha estat, quan passem el poble i començem a enfilar cap a la font de la figuera veiem al boira rera nostre, sembla que hi estarem de conya !!!!

No en tenia ni idea de que existís aquesta via, en miquel me'n parla i després de veure la ressenya li dic que ja li podem fotre gas. No hi ha massa info de la via per internet, la veritat, i això a vegades inquieta però tambè li dóna aquest al-licient extra, que últimament estem molt acostumats a marxar de casa amb moltíssima info, inclús, alguns, amb l' aproximació descarregada al google maps....flipa !!!
  • via: airgambois
  • dificultat: 190 metres / Ae - 6a
  • equipament: vam fer servir 10 cintes + tascons + camalots fins el 0'75, i algún àlien per la part superior de la via i cintes molt llargues per deixar després del sostre.
  • orientació sud total !!!
  • aproximació: Deixarem el cotxe passa't el pont a l'esquerre, pujarem pel camí normal que porta a la camel i ens desviarem cap a l'esquerre direcció oest, la via comença a l'esquerre de la navarro.
en miquel al sostre del primer llarg



 El més difícil de la via és clarament el primer llarg, sense cap mena de dubte!
La via comença amb una mica de mala llet, com sempre vilanovític o sigui: vertical !!!
Alguna assegurança força lluny i difícil de protegir. L' últim pas abans de l' Ae no és pas fàcil però un cop arribem al final de l' Ae....sorpresa.... segons la ressenya hi hauria d' haver un pitó que no hi és (a dalt foto) i la sortida és converteix en una altra cosa, el següent seguro està a uns dos/tres metres ven bé i sortir de l' Ae per anar a buscar la xapa no és tarea fàcil, ni de primer ni de segon si és que el primer no porta cintes llargues per deixar-hi, com va ser el cas.... després d'aquest pas farem un flanqueig cap a l'esquerre i ja trobarem la reunió.

 
inici del tercer llarg
El segon llarg surt per la dreta i és un 6a ple de cantos i ben assegurat al principi, un cop superada la panxa la via continua en tendència a l'esquerre on les assegurances començen a minvar, i fa reunió en una sabina molt gran. Repisa.  ( foto superior: sortida del tercer llarg-segona reunió)

El tercer llarg comença bastant a l'esquerre de la sabina, ( foto )si ho mirem bé veurem un pitó crec que era i continua amb aquesta tendència fins que trobarem la reunió en una altra feixa molt còmode.

ressenya airgambois del blog del romàntic guerrer


El quart llarg pot ser perdedor si ens equivoquem al començament. Haurem de sortir a l'esquerre del diedre esquerre i continuar per una placa de IV d'escàndol, amb uns cantos que fan mal les mans del que punxen, un cop a dalt trobarem un pitó que jo no vaig xapar pel roçament i la reunió  just al costat.

Últim llarg de tràmit....

No és una mala via, a mi m'ha agradat vaja... els dos primers llargs són molt guapos i la resta estan bastant desequipats. Les arribades a la R2 i R3 estan bastant descompostes de pedres.



2 comentaris:

Pekas ha dit...

Guapa vía.. ;-) Vilanova mai deixa indiferent.. ;-)

joan ha dit...

ni que ho digui....sobretot als braços !!!!
salut company;)