dilluns, 30 de novembre del 2009

LA MARATÓ

El proper dia 13 de desembre es torna ha celebrar la marató, aquest any totes les recaptacions aniran a parar a la fundació de la marató per investigar els orígens de les malatíes minoritàries,que són moltes i que malauradament encara no hi han resultats satisfactoris en molts casos.
El cos humà és la màquina més perfecte que existeix a la terra, però també té imperfeccions i moltes d'elles costen de reconèixer tant en la infància com quan en som adults. Entre elles hi han les neurobiològiques, que afecten el sistema nerviós central i que algunes d'elles és possible que ni sapiguem que en som victímes. El TFAH http://es.wikipedia.org/wiki/Trastorno_por_d%C3%A9ficit_de_atenci%C3%B3n_con_hiperactividad n' és una d'elles, i afecta directament als neurotransmisors que activen el cervell,on s'hi troben les emocions,els sentiments,l'estat d'ànim,l'autocontrol etc,etc. tot i que és un trastorn que és va detectar el 1902, ( i no és minoritari) no ha sigut fins fa 20 anys que s'ha començat a estudiar, amb resultats satisfactoris però no determinants. Aquesta no hi serà a la marató, com moltes d'altres,és evident, però és per fer-vos partíceps a la reflexió. Aquestes i moltes altres que afecten sovint a molta gent del nostre entorn, del nostre cercle, que pasen invisibles davant nostre i/o que no sabem que fer per ajudar en el cas de saber-ne de l'existència.
Portem el nostre gra de sorra a la investigació perquè puguin tenir una vida més digne, més normal, ja que tothom tè el dret a ser feliç.
Ara bé el "consumisme" per alguns, i crec fermament que la generositat i l'amor és una de les millors armes per lluitar contra les malaltíes.
És només la meva reflexió afectada per la causa.
salut a tots companys....
http://blogs.ccrtvi.com/marato

2 comentaris:

morfu ha dit...

Ei Joan a prinvipis de l'any passat vaig escriure això:
"Qui ha dit que els temps de canvi no poden ser de millora? Jo almenys prefereixo pensar així. L'estabilitat està bé, però també acomoda i atrofia. Agafem la nostra bicicleta i no ens parem de pedalar sino perdrem l'equilibri i caurem! així es la vida. Doncs per aquests dies del supusat final d'any, va bé fer una mica de cami enrera i mirar per on ens hem mogut, quina traçada hem fet, si hem tingut un bon destí. D'aquesta manera lluitem, combatem, passem l'arada si fa falta i comencem a sembrar el que serà el proper 2009, per recollir millors fruits . Res, que sigueu vosaltres mateixos, que sigueu molt feliços !!!
Una forta abraçada !"

o sigui QUE TINGUIS UN BON VIATGE! QUI VIATGE APREN i QUI APREN ES FA SAVI.

joan ha dit...

Sàvies paraules, gràcies morfu!
sort amb el trasllat i bon viatge per a tu tambè, vagis on vagis...
salut, una abraçada maco !!