dimarts, 15 de gener del 2019

Dos tontos muy tontos a Àger



Quant estàs escalant vies com aquestes penses en lo guapu que és escalar, perquè és el que et fa sentir aquesta ruta mentre puges metre a metre,  assaborint cada pam de roca amb moviments aeris, flanquejant per la paret sota els sostres vermells i escalant a poc a poc perquè duri més i no s'acabi, realment els " Galls " s'han currat un viot on en principi ja gairebè estava tot fet en aquest pany. Felicitats nois !!
flanqueig del 3 llarg fent el Honnold ;)



Com he dit a dalt la via és un 10 en tots els llargs, sobretot el tercer, quart i cinquè que són espectaculars però el primer i el segon tambè són molt guapos.

Nosaltres un cop a dalt hem tirat recta amunt i hem acabat pujant per l' últim llarg de la fanal nocturn
per acabar d'arrodonir el dia.  

La via està molt ben equipada, per disfrutar però millor si portem un joc de camalots fins l' 1 i, algún àlien ( groc, gris ) i tascons + 12 cintes i un parell  d' anelles de pit.

Grau obligat V+, màxim en lliure 6a+.

L' aproximació mirant la ressenya dels galls de sota és evident, el cotxe és pot deixar en un mini espai per dos vehicles i just davant surt el corriol, al peu de via tenim una fita penjada d'un arbre i la inscripció DTMT un xic més amunt.

peu de via dos tontos muy tontos
peu de via




















  • El primer llarg ja de seguida et fot a caldo, només sortir un pas fi de 6a+ no obligat fent un canvi cap a una placa i després V+ molt bonic, s'arriba a la reunió en un flanqueig cap a la dreta que és pot equipar facilment. Reunió còmode en una repisa.
pas clau del primer llarg dos tontos muy tontos




  • El segon llarg surt per un diedre-bavaresa fàcil i guapíssim ( V ) i quan s'acaba s'en va cap a la dreta a buscar una placa amb un fissurot amb un parabolt just a dalt, entremitg i podem entaforar qualsevol catxarro que portem i sinó a l'esquerre ni ha una altra de més petita, un cop sortim d'aquí continuem en lleugera diagonal a la dreta i ja fem reunió a l'inici de l'espectacular flanqueig. 
  • El tercer llarg és l'estètic i fotogènic flanqueig a dretes de 6a+ obligat V, no hi ha gaire res més a dir, les imatges parlen per si soles. Està molt ben equipat i sempre és pot fer en A0 però si es busca molt bè en els dos passos claus de la travessa hi trobem "nyapes" petite per les mans, els peus sempre són bons.
tercer llarg dos tontos muy tontos
tercer llarg dos tontos muy tontos

  • El quart llarg ( 6a ) és curt però brútal. Surt amb mala llet d'una bavaresa i continua així entre bavaresa i diedre sempre molt ben assegurat, llàstima que sigui tant curt 15m. Reunió en una savina i en un balcó molt xulo.

quart llarg assentat a la reunió com un rei.

























  • El cinquè llarg tè una sortida espectacular flanqueijant cap a la dreta amb ambient que et fa trempar, fins que ja surts a la placa. 6a
sortida 5 llarg dos tontos muy tontos ager
sortida 5 llarg dos tontos muy tontos ager

  • El sisè llarg potser és el menys interessant dels sis però tambè és disfrutón (V). Un cop a dalt la feixa tenim la opció d'allargar la via o continuar per la feixa i anar a buscar la baixada. Si volem seguir fins a dalt anem cap a l'est (dreta mirant la paret) i quan fem la corva ens tornem a calçar els peus de gat, tirem un llarg recta per una fissureta fàcil i seguim amunt fins a buscar la inscripció sota una fissura que i posa fanal nocturn i que tè un caràcter totalment diferent, un cop a dalt la reunió ens quedarà un llarg molt curt, per fer-lo fem una altra flanqueig d'uns 10 metres per acabar en un diedre que és pot equipar súper bè i ja sortim a dalt el pla on farem reunió en un petit boix.

Via 100x100 recomanable !!!!

Us deixo dues ressenyes, la primera és la dels aperturistes amb la foto dels sostres que va molt bè per orientar-nos i la segona dels escalatroncs.