dimarts, 29 de gener de 2013

Per Tutatis - Roca Narieda sud

Sempre que havia passat per la carretera que va a perles o a roc de collars m'havia mirat la paret de la sud de roca narieda i sempre havia sortit el mateix comentari: sembla que no pogui ser que d'aquí en sortint vies tant llargues, i maques pel que diu la gent !!!!

Doncs la meva primera a aquesta paret m' ha semblat collunuda, malgrat quan escric aquestes línies encara em tiben els bessons! Un dia radiant amb un sol que ens ha acompanyat tot el dia. 
 
ressenya del blog del joan asín. Fins a la reunió núm.7
ressenya romàntic guerrer de tota la via.

La via "Per Tutatis" és una succesió de tres víes: agafa el primer llarg i mitg del segon de la via "gran manitú", després ens desviem cap a l'esquerre durant 3 llargs  fins a la placa característica que es veu des de baix on fa reunió, continua un llarg per placa brútal, canaleres i slab total i després es desvia amb un flanqueig descarat cap a l'esquerre on va a buscar la reunió de la via "dau al 7", continuarem per aquesta via molt rapidament fins al cim amb uns tres llargs molt ràpids.

l'Alba al cinquè llarg

  •  Dificultat: v+ obligat amb algún pas de 6a / 540 metres / md
  • Material: 13 cintes, bagues llargues + reunió. Ultima reunió camalot de l'1 o tascons per reforçar...opcional.
  • Inici: La via comença a la dreta d' un roc molt característic que es veu desde baix, a la dreta d'una canal molt marcada. A la meitat del segon llarg ens desviarem a l'esquerre...evident...
  • Descens: un cop a dalt i mirant cap al nord la baixada ens queda a la nostra dreta, si ens i fixem mentre pugem per la via la baixada es veu a la nostra dreta. Una hora més o menys fins al cotxe.
brútal placa de cinquè llag
en miquel al tercer llarg

La via en si està bé, de dificultat moderada. Com a llargs macos destacaria el cinquè que és una placa de canaleres molt guapo, el sisè amb un flanqueig cap a l'esquerre bastant llis i algún llarg de la via "dau al 7"  el vuité em sembla.
flanqueig del sisè llarg, arribant a la reunió.

Una via per disfrutar de fer metres i més metres, ben assegurada pels millet-bonnati i on no patirem massa. Molt ràpida de fer.

bonic diedre de la via "dau al 7".