dimarts, 18 de desembre de 2012

L' Aranya al Serrat de les Garrigoses - Montserrat


És la gran clàssica per excel-léncia del sector, la seva línea és de les més atractives del serrat de les Garrigoses i la seva longitut (300m) la fa una de les més llargues de la zona. Escalada variada: diedres, fissura, placa, panxa on farem servir totes les tècniques de moviment, equipament justet on caldrà reforçar l'assegurament en molt punts. A destacar els llargs de dalt on l'adrenalina sortirà per tots els poros de la pell, en especial l'últim llarg.
ressenya dels escalatroncs

Accés: Venint de Monistrol haurem d'agafar el trencant de Collbató, passats uns tres km en una curva d'esquerres agafar a mà dreta cap a les Coves del Salnitre, si anem molt d'hora trobarem una barrera que obren a les 10 del matí, hora en que obren les coves, si es vol es pot pujar a peu, 15m.
Un cop a les coves pugem per les escales i quan estiguem a dalt seguim les marques del gr,(marques blanca i vermella) baixarem una mica i quan es posa pla hi han unes roques apilonades d'un mini despreniment, a mà esquerre surt una canal amb una fletxa de color blanc que hi diu “l'aranya”, visible desdel camí.

La via: si es comença des del camí són 7 llargs, si es vol fer sencera són 9 llargs i es comença deixant el cotxe al costat de la carretera . Nosaltres vam començar des de la feixa.

Dificultat: 245m, v+ obligat, desde la feixa. sencera són 300m i el primer llarg 6a, grau montserratí !!!
Material: Semàfor camalots, àliens i bagues llargues. Equipada amb espits.
Orientació sud, una via perfecte per quan fa fred.


Primer llarg: (V) comença en Jordi. Només d'arrencar ja veiem com les gasta, és una d'aquelles vies que et fa escalar, tant de coco com fisicament. El primer seguro hem de fer zoom per veure'l, així que en jordi hi posa alguna ferro, als pocs metres troba un friend encastat en una fissura. Seguim amunt i al final la reunió està una mica a la dreta. Vibrant !
arribant a la primera reunió
 Segon llarg: (6a) Sortim de la reunió amb un pas molt fort i amb un diedre curt però molt explosiu, trobarem bon canto un xic més amunt però per arribar-hi ens haurem d'obrir bé de cames i anar pujant en diedre, un pas força difícil per marcar v+ !!
placa i diedre del segon llarg
 Tercer llarg: (IV) fàcil. Sortim rectes vigilant molt la roca i arribarem a una feixa. A mà esquerre, molt a l'esquerre trobarem una reunió, nosaltres hem de mirar més a la dreta i veurem una fletxa blanca (si si !! ) que i diu “ l' aranya “.

Quart llarg: (IV) Sortim a la dreta per una fissura i sortim ja cap als llargs de l'últim sector, el recorregut aquí ja és evident. El llarg està força desequipat, però permet ficar friends i tambè trobem algún pont de roca.
sortida del quart llarg
Cinquè llarg: (V+) Sortim cap a la dreta per anar a buscar el pilar característic del final de la via escalant per plaques.Trobarem la reunió sota un petit sostre, en una lleixa petita i còmode.


Sisè llarg: (V+) Empalmem els dos últims llargs sense voler, les ressenyes marquen 30 i 45 metres, però un cop a dalt encara ens ha sobrat corda. Aquest llarg és d'escàndol, la sortida de la reunió és un diedre amb molt bona presa, després uns metres més amunt passem per una altra reunió però nosaltres ens la saltem perquè ens pensàvem que era una intermitja i tirem amunt, el diedre final es deixa fer prou bé que no vol dir que sigui fàcil, al principi pel diedre i més amunt per la placa,els seguros en aquest tram estàn molt lluny, just a dalt trobarem un ressalt amb una fissura per protegir, és un pas de confiança ja que el seguro està bastant per sota però a la dreta trobem una bona presa, superem aquest pas i ja estem a la reunió.
últims metres de la via
Descens: farem tres ràpels fins a la feixa, o dos i una petita desgrimpada, després d' esquena a la paret cap a la dreta direcció oest i anar seguint les fites, en un punt trobarem una instal-lació de ràpel que podem evitar si tirem més a la dreta seguint el camí i  que ens deixarà a les coves del salnitre amb una hora, ràpels inclós.

2 comentaris:

Joan B ha dit...

Bona escalada,

Nosaltres vam estar escalant al costat vostre tot fent la via Matarrates, de fet sortim a la foto de sortida del 4a. tirada.
Salut i a tibar

jan ha dit...

osti si, no m'hi havia fixat, quina coincidència.
salut...