dilluns, 16 de febrer de 2009

LLEIDA-VILANOVA DE MEIÀ-200m/MD-6b+/màx.obl.5

Després d'uns díes on el protagonista ha estat la neu,entra l'anticiclò i es referma pel tot el cap de setmana,bé més o menys...Canviem el xip dels esquís i tornem a la roca, (quina sort que tenim amb aquest país de varietats) l'arnald hem comenta que li faria gràcia la lleida,doncs ja hi podem ser,abans però previ esmorzar a "la teta enroscada" la millor botifarra de catalunya,sens dubte!!!
Quan surts del coll d'alentorn el paisatge et transporta a un lloc màgic, on la roca dels arcs domina tota la vall i els voltors volen lliures buscant un forat enmitg del caos de roca,observant com uns forasters ocupen casa seva...

Arribem a peu de paret i no hi trobem ningú, només en marc i la companya que van a la wild planet acabada de reequipar, el dia és ben serè,cel blau, temperatura adient per anar amb màniga curta,tots els ingredients per una bona escalada.

1 Llarg: Comença l'arnald.Surt per una mena de fissura cap a la dreta molt facileta amb bona roca,la reunió està en un replà molt còmode. 3 claus.IV

2 Llarg:La liem una mica i ens fiquem al clan de los chamanes,jaja 7a.quan arribem els tres a la reunió i veiem el que ens bé a sobre ens mirem i diem: no n'hem pas bé!! rapelem un altre cop fins a la primera reunió,i canviem de cordes. Tiro a davant en tendència a l'esquerre i sempre buscant els claus (deixeu els volts golafres!!!) i seguint per la línia més fàcil,sortim a una mena de replà on hi ha la reunió.4claus,2 volts.V


3 Llarg:Sortim a la dreta superant un sostret,un cop a sobre seguim tot recte amb passos de 5 fins a una repisa molt ample.Aquí posant un tascó al mitg del llarg hem cau el joc sencer a peu de via,quin dia més gafe!!.4 claus i 2 volts. V.

4 Llarg: Un desplom de 6b+ marca la sortida una mica a l'esquerre de la reunió.Jo no ho vaig ni provar en lliure,és un vidre,està més que sobat o sigui que de cinta amb cinta fins al tercer parabolt,després cinta llarga a un arbre i un diedre maquíssim de 5 on hi entra tot sense gairebé mirar,espectaculars passos per al final sortir cap a l'esquerre i muntar reunió a l'arbre. 3 vols i 2 claus.

5 Llarg:d'aquí fins a dalt no hi ha res,s'ha de seguir la línea més lògica i fàcil de la paret i observar on la roca està més gastada,la tendència és una miqueta cap a l'esquerre i arribar on hi ha un arbre per fer reunió. neta,IV.
6 Llarg:Tirar sempre pel més fàcil fins arribar a dalt on fa un bosquet,triar l'arbre que faci més ràbia per muntar reunió. neta III+.

En general la via està super bé,i per ser de les primeres de la paret no està gaire sobada excepte el tram de 6b+.Les reunions sòn molt còmodes i estàn a prova de bombes.
Material:semàfor de friends,tascons,12 cintes llarges,un pedal opcional.