dimarts, 12 de desembre del 2017

Aresta Ribas al Pollegó Oest de la Vinya Nova. 330m V obl.

Via molt guapa, si bè és cert que no gaudeix de verticalitat ja que va recorrent les diferents agulles per l'aresta, si que passa per plaques molt maques sobretot el llarg de 6a que és l'estrella de la via i que tè bones preses per treure net.
El dia que fem la via fotia bastant vent i ens la vam polir en menys de tres hores, una de les avantatges que tè tambè és que tenim possibilitats de fer reunions en diferents llocs, nosaltres vam improvitzar bastant amb aquest tema i ens van sortir 7 llargs al final.
El llarg de 6a és important anar uns metres a l'esquerre des de la reunió i no ficar-nos als parabolts que surten just un metre a la nostra dreta que son d'una altra via.

Deixo les ressenyes dels Kutrescaladors   i tambè la dels escalatroncs























Aroximació: deixarem el cotxe a sota el pàrking del restaurant de la vinya nova i seguirem el torrent clarament cap al nord, l'esperò de fet ja es veu des del cotxe, seguirem pel sender en la seva direcció fins arribar al peu de via. Un cop aquí podem fer un llarg de V+ que es va obrir a posteriori, nosaltres  pugem per la seva esquerre i tornem a l'esperò on fem la R0.
A partir d'aquí i com he dit abans anem fent llargs improvitzant una mica.

Material: hem utilitzat unes 12 cintes, àliens petits i algún tascó. Cintes llargues tambè.
Descens: un cop al cim continuarem recte i anirem superant les agulles fins a trobar-nos una paret just davant, allà surt un corriol a mà esquerre que agafarem fins a trobar-nos altra cop amb el sender que ens durà al cotxe.
1 llarg aresta ribas


reunió de tres claus

2 llarg aresta ribas







pas clau de la via de V obl.
llarg estrella de la via. Agafar la línia de l'esquerre!!!!


últim llarg
cordada: Dídac i Joan