dijous, 28 de desembre del 2017

Aresta Arcarons als Plecs del Llibre

Clàssica entre les clàssiques l'Aresta Arcarons ens farà vibrar a cada metre que progressem.
Enclavada al bell mitg del massís en un entorn ferèstec, salvatge i envoltat d'agulles que s'alçen per tots els costats, escalarem en la calma més profunda i silenciosa de Montserrat fins a dalt del plec del llibre superior.
Una escalada única, diferent, una escalada tècnica i de llegir molt i molt bè el llarg i el seu recorregut, una escalada "fàcil" però que " no pots caure on normalment no caus ", aquests alicients fan que l' Aresta Arcarons esdevingui una via de concentració entre un mateix i la paret, és un joc de dos. Si aconseguim que aquests elements s'avinguin gaudirem com nens petits d'una via històrica.
PD: abstenir-se amants dels parabols ;)



 

  • Material i fixa de la via.
  • Joc complert d' àliens + camalots fins el 2 + bagues per escanyar algún merlet + 10 cintes i una xapa recuperable, prescindible.
  • Orientació  sud.
  • Llargada: uns 200m
  • Dificultat màxima obligada: V+
  • Exposició alta. 

1 llarg aresta arcarons

1 llarg aresta arcarons
Descripció de la via:

1 llarg V 4 parabolts: sortim fàcil per la canal, per l'esquerre de l' aresta fins a xapar el primer parabolt, abans coloco l' àlien groc en una fissura prou bona, després, curiosament està ben assegurat fins a la reunió .
2 llarg aresta arcarons
sortida reunió 2 llarg aresta arcarons




2 llarg V+ 4 parabolts i un clau:  sortim de la reunió descaradament cap a la dreta per terreny fàcil a xapar el primer parabolt, després continuem en línea recte fins que s'acaben els seguros, tenim ara una excursió molt maca fins a trobar en lleugera diagonal a l'esquerre una fissura petita on trobarem un clau, entre aquest tram i l' últim parabolt que hem xapat es pot equipar molt bè però hem d'estar alerta de veure els forats, ser-hi i son. Una mica expo.


3 llarg aresta arcarons


Tercer llarg V+, 30m 1 parabolt: Aquest és un del llargs expos de la via juntament amb el 2 i el 4.
Sortim rectes per anar a buscar el seguro que es veu davant nostre a uns 5 metres, després ja no trobarem res més fins a la reunió, el vorejem per la seva dreta i continuem sempre pel terreny de còdols més fàcil, un cop superat un pas difícil amb el seguro ja moolt lluny continuem per terreny fàcil en tendència lleugera a l'esquerre on ja veurem la reunió. No és un llarg difícil però aquí no s'hi val a caure !! expo.

4 llarg aresta arcarons
4 llarg, 6a  5 parabolts: un altra llarg expo. Sortim un xic a la dreta i començem a xapar fins a l'últim parabolt, des d'aquest punt  fins a la reunió no trobarem res. Hem d'anar una mica a l'esquerre i després a la dreta, podrem llaçar un parell de merlets amb una mica de traça. expo.

5 Llarg és una rampa de 20 metres de 3/4 sense cap seguro però molt fàcil. Reunió en una cova on s'hi està de meravella.
6 llarg, AE /7a+ : sortim a xapar els dos parabolts del davant amb un parell de passos enèrgics, sobretot per sortir del segon parabolt en lliure, després és un passeig fins al cim. La reunió la trobarem encarada al ràpel del coll.
dalt del plec superior.

Un cop a dalt la feina no s'ha acabat, ni molt menys.
farem un ràpel per la cara oest que ens durà a un coll on replegarem cordes i enfilarem per una aresta de no més de III/IV, nosaltres fem servir una corda per assegurar-nos.



Quan arribem al següent plec hem de baixar a l'alzina que hi ha al mitg del coll, passar-hi pel mitg i passar cap a la paret per continuar ja amunt fins que trobarem un alzina amb cordinos d'on farem el ràpel que ens durà al llom dels plecs. Un cop a baix seguirem les fites i baixarem a mà esquerre per una canal que ens durà a peu de via .
Quien la sigue, la consigue !!!
Un 10 d' activitat !!!