dimecres, 4 d’octubre del 2017

Pedraforca, via Directe del senglar al Roget

Ja fa dies vam anar a fer aquesta fantàstica via a la cara sud del Pedra, al Roget, oberta pel Joan Vidal i que segurament amb el temps serà de les més visitades. Actualment ja està molt sanejada. 
A mi la via em va agradar tot i les terrasses/feixes que haurem de passar la via tè passos molt macos i llargs mantinguts.
Es podria separar en tres trams gairebè, desde roca vermella, a gris , i al final de via calcari de primera, estil cara sud, amb canaleres.
ressenya directa del senglar al pedraforca

El primer llarg ja et posa les piles amb un pas abans d' arribar a la reunió que li donen 6a i que ens dirà com serà els transcurs de la via, en els trams on hi ha un pas difícil generalment trobarem un seguro i en els trams més fàcils si és pot equipar o trobarem net.

Tots els llargs tenen més o menys passos guapos i mantinguts excepte el 7è. llarg que és el llarg clau de la via per la seva dificultat, ja comença apretant per arribar al mitg del llarg amb una fissura vertical i difícil on a més s'hi ha de posar algún catxarret, al sortir d'aquesta fissura arribarem a un flanqueig on hi ha un pas de 6c que es pot fer en A0.
7è.llarg via directe senglar al pedraforca
D'aquí fins al cim segueix amb el mateix estil, ja als últims llargs trobarem les típiques canaleres de la cara sud.
Una via llarga recomanable amb passos molt guapos, potser li resta una mica de verticalitat però val la pena fer-la.
llarg de flanqueig fàcil, via del senglar al pedraforca

Via: directa del senglar
6c+ un pas, A0
6A obligat.
vam estar-hi 5'30 cordada de dos.
cara sud

Aproximació: pujarem per la carretera del refugi o mirador de gresolet i abans d'unes barbacoes trobarem una petita esplanada amb un trencall a mà esquerre que porta a unes antigues mines, pugem peu avall i passarem un dipòsit a mà dreta, el pròxim trencall farem dreta i aparcarem on més ens convingui, a partir d'aquí ja trobarem el sender per on pujar, la via està força a la dreta.
Sinò hem pogut pujar perquè ens patina el cotxe haurem de fer el mateix però a peu.
descens: seguir les marques del gr cap a la tartera i quan el camí es bifurca per anar al refugi del verdet a l'esquerre, nosaltres hem d'anar a la dreta i seguir fins al final on arribarem altra cop al dipòsit o a la carretera si no hem pogut pujar amb cotxe a dalt.