divendres, 3 de març de 2017


Prat de Cadí
  Aquest dilluns anem cap al Cadí a pujar per la canal de l'Ordiguer i a baixar per Cristall, una ascenció que dependrà molt de la quantitat de neu que hi hagi. Aquesta última nevada ens ha deixat els ressalts formats o sia que ho tindrem més fàcil per pujar.
 Sortim de l'esplanada que hi ha més amunt del poble d'Estana i enfilem cap a Prat de Cadí amb els esquís a l'esquena i no ens els calçem fins arribar al mateix prat tot i que els haguèssim pogut posar abans.... 

Enfilem cap a la canal de l'ordiguer sense més problemes i posem grampons just abans de començar. Esquís a l'esquena i amunt, la canal està molt bè i el primer ressalt està format així que pugem perfectament amb piolet i bastó curt, en Martí que va molt fort es desvia cap a la dreta i fa canal amagada baixant cap a la sàbat i encara ens ve a buscar quan ja gairebè sortíem de l'ordiguer...quin màquina!!! 

Nosaltres anem progressant sense més complicacions i arribem a dalt molt bè, per cert les dues bifurcacions que hem trobat hem anat a la dreta, sempre per la part fàcil.
Anem a buscar la canal de cristall i l' entrada està una mica guarra, un parell la fan per la seva esquerre i la resta fem un ràpel de 15m evitant la part més dreta. 

calçem esquís i cap avall amb neu bastant trillada tot i que encara hem trobal alguna clapa aprofitable. Quan arribem gairebè a baix hem de tirar cap a l'esquerre passant pel peu de la roca de l'Ordiguer perquè si tirem recta trnim un tall d'uns 80m.
Anem fins a Prat de Cadí i tornem caminant fins al cotxe.