dilluns, 9 de gener de 2017

Fills del Vent a Canalda, 210m 6A+ / V+/A0obl.

M'estreno a Canalda fent el que deu ser la via més assequible de la paret, que, no ens confonguem, no vol dir que sigui fàcil. Seguros a cantomapelcul, que aquest no és el problema, això rai, el problema és que no pots posar gaire cosa, llargs de navegar esquerre, panxeta, dreta intuint una mica la via i anar mirant per on pasa, on està més gastat, roca discutible on haurem de mirar bè on ens agafem, com tambè una bona ressenya, però que m'ha deixat un molt bon gust a sobre perquè l'escalada en si és maquíssima i et regala uns passos d'allò més estètics i brillants, a més a més us he de dir que el lloc és una autèntica maravella. Ja m'estic mirant la directe estel.......
ressenya fills del vent, una passada de resse de l'edunz
Aproximació: Des de Solsona agafarem direcció Port del Compte i un cop a coll de Jou agafarem a l'esquerre per la L-401, passat la bifurcació de Canalda veurem la paret i aparcarem en un petit replà, a mà dreta surt una pista en pujada que agafem i un cop ja estem sota la paret la resseguim gairebè tota cap a l'esquerre. La via està bastant al final. A l'inici hi ha una F. S'ha d'intuïr una mica la veritat.
La via: 210 metres, 6A+ obligat V+
Material: 8 cintes + tascons + reunions.
Orientació: sud

1 llarg

El primer llarg ja veus com les gasten aquí en aquesta paret, primer spit factible però el segon molt lluny amb una nata al terra de puta mare, fàcil això sí però un xic expo potser, després continua amunt amb uns passos molt macos.
Segon llarg li manxo una mica a la dreta, després esquerre i anar navegant ziga-zaga superant panxes que és la tònica de la via i anar fotent osties amb el casc a la pedra quan t'aixeques d'una d'elles.
3 llarg fills del vent


3 llarg segueix igual, sortim cap a la dreta després esquerre sense cap seguro, superarem una panxa amb un spit i ja marxem cap a l'esquerre per terreny fàcil.
4 llarg fills del vent arribant a la reunió.

4 llarg és una placa molt maca de V+ que comença amb la roca una mica a mirar, després s'en va un xic a l'esquerre on trobarem un bolt i un buril junts i on hi ha el pas de V+, a continuació veurem
a l'esquerre tres bolts que no hem seguir perquè són de la via "le patron bunny" i nosaltres anirem a la dreta per una espècie de llibre obert on trobarem un clau i ja la reunió.
sortida 5 llarg
El cinquè llarg surt en flanqueig cap a la dreta ( foto ) i a la punta farem un pas amunt a xapar un spit, després es torna una mica herbós ( III ) amb un parell de sabines per xapar i un spit abans de la reunió.
Sisè llarg és molt guapo. Surto de la reunió cap a l'esquerre a buscar un spit desprës a la dreta superant com no unes panxes i arribem a una espècie de plaça que atacarem per l'esquerre per una mica de fissura a dalt de 6a equipada amb un clau.
setè i últim llarg.


L'últim llarg comença amb els seguros a cantoma, després ve el pas de 6a+ que a mi no em surt, a en Miquel si, és un pas rarot que et tanca la porta, un cop superat ja fàcil.

La sortida de la reunió la fem per la dreta superant un pedrot de IV i cap al bosc.

Via guapa en un lloc increïble.