divendres, 2 de desembre de 2016

Bàlsam del tigre a la paret Bucòlica, Oliana

Doncs no, encara no l'havia fet aquesta !!! i quina passada de segon llarg mare meva!! al final a la tercera va la vençuda!! 
Fotem un parell de dies d'esquí de muntanya però trinxo les pells i ens anem a escalar tu. Amb el company no sabem ven bè on anar, que si aquesta, que si aquella blablabla i anem a la Bucòlica, primer fem la Terra de Dinosaures que jo ja l' havia fet però en Dídac no, després baixem cagant òsties i fem la Bàlsam del Tigre que en Dídac ja l' havia fet però jo no jaja, dia rodò vaja !!!ressenya bàlsam del tigre de romàntic guerrer
Deixo aquesta ressenya del romàntic guerrer, per mi més acurada potser. La panxa del segon llarg podria ser un 6a la resta està perfecte.

  • Bàlsam del tigre, paret Bucòlica, Oliana
  • Dificultat: 6a+, obligada V+
  • Llargada; 190m
  • Equipament: via equipada, vam fer amb 12 cintes
  • Orientació: sud
Aproximació: aquest tema a canviat, abans podíes deixar el cotxe just a darrera la caseta de conservació de la carretera però ja fa un parell d'anys que  han tancat  l'accés a l'antiga carretera i haurem de deixar el cotxe en una petita esplanada sortint del tercer túnel direcció la seu d'urgell.
Haurem de caminar 200 metres per la carretera i tombar a la dreta per l'antiga carretera fins a situar-nos en un corriolet que puja a mà esquerre, després anirem pujant seguint les fites fins a trobar la nostra via a la dret de tot. Abans estava marcat l'inici de la via però ara ja no es veu, tot i així és inconfundible !!

1 llarg bàlsam del tigre
primer llarg

El primer llarg ens portarà fins a sota la panxa característica de la via, tè un parell de passos tontos al mitg. Algún pas de V / V+
El segon llarg és increïble! es tracta d'un llarg d'aquells que et fan disfrutar i cridar quan l'escales de lo ben parit que és, tot i això no el regalen pas nonono, haurem de pujar una panxa i no es pas difícil perquè hi ha bona nança però es fa treballar, un truc: per la dreta del parabolt moolt millor!!
6a per fer la panxeta, la resta V / V+ mantingut .
2 llarg bàlsam del tigre
El tercer llarg tambè és espaterrant, un altra llarg de V / V+ amb unes nançes de cine, a disfrutar un altra cop nois, festival !!!

El quart llarg tè una sortida rara però no difícil, continua fent una ziga zaga, primer cap a l'esquerre i després cap a la dreta i després una arribada a la reunió prou xula.
El cinquè i sisè els empalmem. Primer surto jo, faig la travessia invertida i em planto al 6a+, el supero després de barallar.m'hi amb tots els recursos i quan ja gairebè estic fora s'he m'enganxa la fifi i s'em dobla cap a dins i no tinc collons de trere-la !!! torno a baixar al paabolt i quan torno a pujar m'agafa un rampa al braç que em fa baixar a la reunió muacmuacmuaaaac !!!!
totaal que puja en Dídac i empalma cinquè i sisè i jo pujo darrera seu.
al cinquè llarg al pas de 6a+
 Doncs això, una via super recomanable i per no patir amb el seguros.
salut i tàpia !!!