divendres, 12 de febrer del 2016

L' escultor de somnis, roc de collars

Dilluns anem a fer aquesta nova via que han dedicat al Josep Sánchez que tantes bones vies va obrir. La via està semi-equipada, als llocs més difícls i trobarem parabolts i als passos fàcils els haurem d'equipar, també han utilitzat molts ponts de roca i inclús cordinos empotrats amb llaços a l'estil Txèquia.

La via no està pas malament, els dos primers llargs però són de tràmit es podria dir, ja que van totalment a la dreta per buscar la línea de la via. L' últim llarg és guapíssim, una fissura de 30 metres per disfrutar-la, només per això ja val la pena. La ressenya a mida que es vagi repetint s'anirà modificant però per nosaltres el segon llarg no fa 25m sinó més aviat 15m i el tercer llarg on i diu 6b/A0 pffff !!! alló de 6b no en tè res de res !! i A0 tampoc perquè no arribes a xapar, no sè fa de mal dir però vam estar d'acord que era ven bé 6c. A veure que hi dieu.
ressenya l'escultor de somnis
Aproximació a peu de via. WIKILO
Si no hi heu estat mai val la pena mirar de descarregar l' aproximació o d'imprimir-la mirant altres bogs ja que no és precisament fàcil d'arribar-hi.
La via està a l'esquerre de la via de l'alfons baró i a la dreta de la dioni, al peu de via hi ha una fletxa dibuixada amb guix.

1 llarg comença recta fins a un pont de roca amb un cordino/corda, allà tombem a la dreta i passem per sota un arbre, al costat hi ha un bolt on farem reunió reforçant amb un alien groc.
1 reunió
 2 llarg surt cap a la dreta on superarem un pas de V+, la reunió està un xic a la dreta. Jo no la vaig veure i vaig tirar amunt i vaig baixar al cap de poc :(
pas de V+ al segon llarg
El tercer llarg surt recta amunt, quan comença a posar-se complicat i després d'un clau en Dídac i fica un camalot verd, l'arribada a la reunió és xunga, la resse diu 6b però coincidim que no ho és i A0 tampoc perquè no si arriba...en Dídac o obre com pot i jo pujo fent un pedal amb una cinta llarga.
En Miquel al pas clau del tercer llarg
 El quart llarg també déu ni dò. La sortida és guapa, després va cap a la dreta i passa pel costat d'una sabina per on ens enfilem, d'allà tombem a l'esquerre per uns passos molt fins que li donen 6A, tornem a coincidir que deu ser algu més.
inici 4 llarg
El cinquè llarg va en tendència a la dreta, és fàcil però hi ha un "alege" que no vegis !!!
5 llarg
El sisè llarg és una mica perdedor, mireu bé la ressenya. Surt cap a la dreta però després hem de tornar a l'esquerra on trobarem un parabolt, seguirem recta amunt i trobarem la reunió a sota la gran fissura.
En Miquel a la reunió abans de la fissura.
El setè llarg és el llarg. Una fissura guapíssima equipada amb cordinos i un o dos parabolts però que hi podem ficar el que volguem. En Miquel es "kurra" un llarg de puta mare !!


últim llarg
























Despés tenim una reunió bis.
Un cop a dalt i d'esquena a la paret baixarem cap a l'esquerre uns metres hi trobarem la última reunió de la via Dioni, farem tres ràpels i serem a baix.

De material vam agafar 16 cintes+tascons+semàfor d'àliens + el gris i els camalots fins el 2 i bagues llargues.

2 comentaris:

karles ha dit...

Dons just avui ens hem trobat amb en Paco Vargas a Malanyeu (feia 25 anys que no ens veiem, des de quan anàvem als entrenaments per escaladors que feia amb en Albert Gomez al Athos) i m'ha l'ha recomanada: "de l'estil de la Dioni i l'Alfons Baró"...

joan ha dit...

Ei Karles, doncs potser no és tant bona com la de l'alfons baró però si que val la pena anar-hi per fer-la, la via en si està ben trobada i et fa vibrar en alguns llocs. L'últim llarg és de pel-lícula !!!
salut i muntanya.