dilluns, 10 de març del 2014

pic de la colilla o dels estanyons
























Sortirem de l'estació d'esquí de fons d'arànser i agafem el camí que porta al refugi dels estanys de la pera per la ruta que agafa la gent que va amb raquetes,és a dir, sense passar per les pistes d'esquí de fons, entrarem pel mitg del bosc i anirem pujant poc a poc fins arribar al refugi de les pollineres, una mica més amunt passat el refugi girarem a l'esquerre per pendre el camí que ens durà al refugi dels estanys de la pera amb el perafita a la nostra esquerre.

refugi dels estanys de la pera, al fons el perafita

Un cop al refugi i mirant cap al nord girarem cap a la dreta (est) per una pala molt petita que hi ha just a sobre del refu i anirem continuant per una suau pendent fins a un planet on ja es veu el cim a la nostra esquerre que aconseguirem tot pujant plàcidament per un llom amb poca pendent.
el perafita i a l'esquerre el monturull

Vam baixar pel mateix itinerari però un cop al refugi de les pollineres vam continuar recta per les pistes d'esquí de fons fins al cotxe.
Bon pic per fer en dies de risc marcat d'allaus, de fet amb píades d'ahir el perafita estava intacte i avui quan i hem passat hi havia caigut un allau de fusió de dimensions bastant grans.

salut i neu !!!