divendres, 13 de desembre del 2013

Alkaid - àger, cap del ras

La nostra intenció era anar a escalar la viatge astral a sant llorenç de montgai, perquè normalment a st.llorenç i sol haver microclima, però aquesta vegada inclús aquí ens hem trobat amb la boira, així que decidim anar cap a àger que aquí si que segur que no en trobarem, tal dit tal fet.
la resse dels kutres.
Aproximació : al començament del poble hi ha un trencall que i diu coll d'ares, el prenem i seguim amunt, passarem per davant del centre astrològic de catalunya i continuarem sempre cap amunt, fins a una bifurcació a la dreta que i diu colobó la prenem i continuem fins a sota la paret. Deixem el cotxe i mirem la foto de la ressenya que ens anirà molt bé per situar-nos, un cop situats cap amunt per una tartera un xic incòmode fins a sota d'aquesta mena de bosquet petit el qual haurem de pujar grimpant per accedir al peu de via. 15/20 min.

Material: nosaltres vam fer servir el camalot de l'1, (vermell) i els àliens groc i vermell sobretot pel segon llarg, pedal i unes 14 cintes. Al primer llarg i vam posar un tascó a l' A1 però crec que un àlien tambè i cabria, la resta de la via està equipada amb burins bastant nous i algún clau, reunions amb spits. ben equipada.

l' Alba al primer llarg i arribant a la reunió

Llarg 1 25m A1/IV : Només de començar i des de terra ja hem de posar un peça per poder arribar al primer burí, l'enllaçem i continuem a cop de pedal fins a sota d'un sostret on el seguro allunya una mica i està una mica patinós, superem aquesta panxa i ja estem a la reunió.
espectacular flanqueig del 2 llarg amb rúbies al fons de tot.

Llarg 2, 25m V: Llarg guapo, sortim de la reunió per la dreta i ens enfilem de seguida recta amunt per una llossa on i podrem posar el camalot de l'1 i algún altra si volem, després anirem a buscar un clau que hi ha just a la repisa després del bloc i aquí començarem la travessa fins a la reunió de III, o sigui, fàcil però amb ambient.
3 llarg, sortida atlètica
3 Llarg 25m 6a : Sortirem uns metres cap a l'esquerre, i començarem a trobar més bones gandes que no pas recta o per la dreta, és un 6a mantingut ben bé uns 10 metres, o sigui que és millor anar per feina, després d'aquest tram ja és més fàcil però repeteixo que és mantingut. Surto content d'aquest llarg malgrat anar de segon i amb els braços ben bufats !!!!
5 i últim llarg
4 Llarg, V 35m : Un altra llarg molt guapo. Sortim cap a buscar una bavaresa molt ben assegurada, en principi sembla que hagi de petar-se tota però és ben sòlida, després una placa i sortirem a un petit tram de bosc on haurem de vigilar amb les pedres soltes. 

5 Llarg, V+ 35m : Només ens resta aquesta placa de la foto on trobarem un pas de V+ que si l'encarem per l'esquerre ens sortirà molt bé. Quan sortim d'aquesta panxa veurem ja la reunió. Podem muntar reunió aquí i després caminar cap a la dreta per un sendre amb fites o bé continuar amunt per una altra placa i fer reunió uns 7 metres més amunt, el resultat és el mateix perquè el sender s'acaba trobant.
Una altra opció si anem bé de temps és acabar per la via redrum que queden 3 llargs, nosaltres anem bastant pillats de temps i sense frontal i decidim tirar avall.

Descens: sortirem cap a la dreta per un sender que passa per sota les vies i que sembla bastant exposat però que no ho és, això si : no patinis !!! al cap d'una estona trobarem el camí que baixa de les vies.

Joan i Alba