divendres, 28 de desembre de 2012

COTACA - el baell. 120m / 6b/v+obl.

Genial via a la paret del baell, si bé un xic curta la podrem convinar amb cualsevol altra via veïna. Especial menció a la última tirada, com molt bé diuen: possiblement el millor v+ de la comarca !!
una placa per disfrutar de valent, amb un peu de via a l'estil esportiva, on podrem fer diferents opcions.
començament del primer llarg


Accés: deixarem el cotxe a l'antic pont de la C-17, entre Ripoll i Ribes, al km, 116. Trobarem dues pistes, agafarem la de la dreta on hi ha una cadena, seguirem el camí que enfila cap a dalt un prat d'herba on hi ha una casa en runes (cal barricó). Un cop al prat seguim el camí que ens portarà cap a la paret que tenim davant nostre. A bon ritme tardarem entre 30/40 minuts. Si hi anem a escalar ara a l'hivern és millor anar-hi relativament d'hora, a les 15.00 ja i toca l'hombra. Millor tardor primavera, o en dies de molt sol d'hivern.
en jordi al pas de 6a del tercer llarg

La via és força guapa, passa massa pel costat de la vegetació, però tè passos molt ben parits !! A la dreta de la Cotaca tenim una altra via, la tabac i aigua que tambè és molt disfrutona, i l'últim llarg va a parar a la mateixa repisa de la cotaca. nosaltres anàvem dues cordades i ens vàrem trobar a dalt.
última tirada, un V+ d'escàndol.

El primer llarg trobarem escrit amb guix el nom de la via. Després d'una alzina comença una placa molt tècnica amb un pas de 6b molt molt fi, sense res on agafar-te !! ni amb en jordi ni a mi ens surt el pas, A0 !!
últim llarg de la via, aigua i tabac, a la mateixa placa.

Segon llarg : es podria dir que és de transició, 25 metres de IV.
Tercer llarg : una fissura sortint de la reunió com a única dificultat del llarg.
Quart llarg : trobarem una placa de V+ molt maca abans d'arribar a la repisa de l'últim llarg.
Cinquè llarg : orgàsmic de veritat !!!!  25 metres intensos amb bons cantells però amb algún seguro moolt allunyat que et fa trempar a fondu !! un cop aquí a dalt, és poden fer altres vies de la mateixa placa. 
Descens: en dos ràpels per la via aigua i tabac.