dimarts, 18 de desembre de 2012

Brothers Ruiz a la pala alta - Montroig

Bonica via a la pala alta, facileta i sobretot molt ben assegurada cosa que ja ens va bé avui, ja vam equipar prou ahir a l'aranya de montserrat.

Accés: desde Balaguer agafarem la carretera cap a st. Llorenç de Montgai i un cop a Gerb ens desviarem cap a l'esquerre direcció Vilanova de la Sal, passat el poble agafarem sempre els rètols que posa Montalegre, en una curva molt pronunciada agafarem una pista més xunga a mà dreta i al cap d'uns metres aparcarem el cotxe en un petit pla ja que la pista més amunt és dolenta de pebrots. Pugem uns 10 minuts a peu i la via comença bastant a la dreta del diedre blanqueta, ja veurem una ristra de parabolts o spits ara no ho recordo...La via està molt bé, ideal per un dia mandrós o per fer-la com a segona via després de baixar de qualsevol altra via veïna. El primer llarg és un IV+ vertical i amb cantorral però ple d'assegurançes, el segon és més d'adherència i en flanqueig,V, el tercer tambè en flanqueig però més fàcil, IV, i el cinquè puja per la vertical recordant una mica el calcari de vilanoca de meià.

Un cop a dalt el paisatge del Montroig ens deixa sense alé, el pirineu al nord i al sud el pantà de terradets i el de camarassa envoltats entre boires...espectacular !!! malauradament no portava la càmera....