dimarts, 2 d’octubre de 2012

SIOUX CONNECTION AL ROC DE RUMBAU - Oliana

Bonica via a la paret del roc de rumbau, just davant del poble d' Oliana on s' alça aquest mur de conglomerat de més de 300 metres.
La roca en si d'aquesta paret no sembla molt bona a primera vista, però l'operturista a trobat en aquesta línea una roca fídel i prou resistent, si bé haurem de pendre precaucions en alguns trams on la roca està més descomposta, en general és més que acceptable.

APROXIMACIÓ:

Haurem d'anar fins a Oliana i passar el poble, just després trobarem un pont que atravessa el riu segre, agafarem el trencall que surt a l' esquerre, seguim fins que a mà dreta trobem un cartell que posa "hostal del boix", l'agafem i quan estiguem davant de l'hotel hem d'agafar la pista que surt a mà dreta durant aproximadament un parell de kilòmetres i que ressegueix la paret de rumbau, aparcarem el cotxe en un petit aparcament que queda a mà dreta i on veurem unes fites que pugen fins a peu de via en 10m.

La via:

Ens vam deixar la càmera a casa !!!! però bueno

1 llarg v: hi ha un pas en una panxeta que t'ho fa mirar molt bé, però que es passa sense problemes.
2 llarg 6a+: el pas està just a la sortida, és un passet mal perit, però després és un llarg disfrutón a tope !!!!
3 llarg v: també un llarg prou maco, però molt curt.
4 llarg 6a: un altre llarg maquíssim, mantingut, amb canto...molt disfrutón !!
5 llarg 6a/ae: seguint la tònica però aquest potser un llarg més difícil, o almenys més mantingut, amb passos més constants. En Miquel se'l va trure en lliure tot !!! aupa ;)
Els llargs 6 i 7 són purament de tràmit per arribar dalt el cim del roc de rumbau.

DESCENS: una mica lio depèn de com. Lo més lògic és seguir fins al cim i agafar un caminet que ens portarè fins a la pista que baixa fins a l'ermita de castell llebre.

MATERIAL:

16 cintes, via equipada del tot !!!!

RESENYA:

de l'escalatroncs