dimecres, 2 de març del 2011

VIA GEEB O BADALONA - LA TRONA DE BERTÍ - OSONA

Avui al matí em anat a fer una mica d'artifu a la trona, al sud d'osona. D'aquesta via ja havíem baixat pel fred que fotia, i avui, tot i que s'ha aixecat el dia esplèndit, un cop a peu de via preveiem un altra jornada de fred... i així ha estat. 

Després de la calçotada de dissabte a organyà, on estava ple de fieres, em quedà molt clar que no serè mai un escalador d'aquella mena, dels bons bons vull dir,però que m'ho passo tant bé fent el que faig, que tampoc cal, i el que si que val, es saber sempre què fas i perquè... 

Al lio : aquesta via fou oberta el 64, per l'estrada,civis i albert muñoz del geeb de badalona. La via és molt guapa, sobretot el primer llarg que és el més treballós i amb diferència.

De material em fet servir 20 cintes,joc de friends fins el 2, el 3 opcional,semàfor d'àliens,una chapa recuperable i els pedals, millor els 2.

La via fa 65 metres (jeje), repartits en tres llargs:25,15 i 25 i nosaltres i em estat 3 hores.Està equipada amb parabolts per si es vol fer amb lliure (7a+ diuen).

1 llarg: començo posant el camalot lila per anar a buscar un buril sense xapa, en dídac es queda sota meu parant les mans com si fes búlder, doncs no em xapo del friend sinó que ja faig el pas de posar la xapa recuperable i xapar-me d'ella,un altre pas i parabolt, continuo amb un flanqueig cap a la dreta que es fa amb a0, després de xapar un cordino la via tira amunt per un diedre esplèndit,maquíssim, on els friends i entren a mansalva, un pas d'a2 i segueixo amunt, fot un fred de dèu i en dídac s'està gelant a peu de paret, jo estic més calent que una brasa.Ara ja penjat com un fuet vaig equipant a cop de pedal, un xic incòmode col-loco un tascó dins un fissura, passo corda, em penjo iii....SAQUETROOOON !!! jaja, per sort el buit és total i no toco enlloc :) torno a recuperar el tascó i tornem-hi. Surto del desplom i parabolt,mmm quin gustillo el bolt aquest, després una fissura molt incòmode, haig d'anar cap a la dreta però el cos s'en va cap a l'esquerre, em tanca la porta vaja, m'hi entretinc la meva estona posant 3 catxarrets més i ja faig reunió, que per cert és incòmode de pebrots !!! puja en dídac amb les mans gelades hi ha la reunió decidim que tirem amunt,què collons...ara em foto jo de fred a la reunió,brbrbrbr!!!!

El segon llarg comença fent una trave cap a l'esquerre i després a2 amb un camalot del 2, aquí tambè estàs ben penjat del buit, un altre a2 d'un àlien gris crec i reunió, aquesta més còmode.
El tercer llarg ja no tè res a veure, fico una xapa recuperable al segon pas i després ja tot en lliure fins a dalt, on trobo la reunió a mà esquerre.

Malauradament no em pogut fer cap foto,la càmera la portàvem però...sense bateria :(
Una via maca,on apendrem a fiar-nos dels catxarros,



2 comentaris:

laura pi ha dit...

Sembla ser que vam compartir calçotada i fum dissabte a Organya, totalment d'acord amb tu, que per molts calçots que mengem, mai ens aproparem apretant a alguns que corrien per alla jejeje.
Preciosa via aquesta GEEB, que encara guanya mes si no xapes cap parabolt a la primera tirada, nosaltres tambe hem "vibrat" amb els tascons voladors d'aquella costrosa roca.
Vosaltres que sou de la zona, quina via similar a la GEEB amb dificulat, ambient i fissurada ens recomaneu a Osona?

salut i alegria!

joan ha dit...

molt bones gent... de víes a osona n'hi tantes.. et recomanaria però la via tirabous al morro de l'abella molt maca i amb molt d'ambient, més a l'esquerre de la tirabous hi ha la via el petit príncep,oberta fa un any per l'edu sallent i pep vila, més treballosa, amb una fissura al primer llarg brutal i una sortida dins d'una cova que tela, aquestes dues les pots trobar aquí al bloc. més víes: esperó beltegeuse, més assegurada però en un racó espectacular, el salt de sallent, tambè la gran fil-ligrana i la balconets de sau,etcetcetc totes surten al llibre osona vertical,
salut hi ha disfrutar de l'osona artifu...sanbarinai!!!