dimarts, 8 de febrer del 2011

ESPERÓ BELTEGEUSE - SALT DE SALLENT - OSONA

MATERIAL: 22 expres, 8 xapes recuperables, 1 ganxo, estrep.
HORARI: cordada de dos: 3,30h
ZONA: s'hi pot accedir o bé per rupit, o bé pel pantà de sau cap al salt de sallent.
DIFICULTAT: A2e, IV+, (un pas de 6a i un de 6b no obligats), md, 120 metres.
ORIENTACIÓ: sud
APROXIMACIÓ: un cop deixem el cotxe abans del salt de sallent,travessem el riuet i fem una petita pujadeta amb un pla d'herba que ens queda a la nostra dreta, al final d'aquest pla surt un corriol que baixa amb zig zag, trencarem a la dreta quan trobem una fita per un sender que passa per sota la paret. El peu de via és evident, surt una cosida de burins vells i rovellats que penses: mare meva, on ens estem fotent, per sort només és el primer llarg.

 El primer llarg és el més expo, es veu tota una línea de burins que fan més por que res més, alguns surten tant que sembla que et diguin: aquí no t'hi pengis nano!  per sort la pedra gran se la queda en dídac i comença ell,jeje...els pasos es fan bé i allunyen lo just, en algún lloc hem de recuperar les xapes perquè no n'hi han, i així anem progressant, fent els passos a poc a poc,passant amb peus de plom i gairebè sense respirar en algún pas dubtós. La reunió molt còmode.
 

 El segon llarg canvia la cosa,i de quina manera !!! una línia d'spits que ens retorna el somriure a la cara, ens omple l'energia com en un video joc... començo amb moviments ràpits de pedal i fifi fins que arribo al punt on s'ha de posar el ganxo, (és podria sortir amb lliure segurament) el pany de paret està ple de foradets massa petits pel tipus de ganxo que porto, al final veig una repiseta perfecte, li foto allà mateix, m'hi penjo amb cura, suau, i m'enfilo fins al penúltim pedal per xapar-me de l'spit. buf! encara no entenc com en pep vila amb lo petit que és fot aquestes coses!!!!! després una sortida amb lliure de quart potser i ja a la reunió còmode.
 


 Tot seguit farem un flanqueig ajudats d'un passamà instalat. L'ambient és guapo,molt guapo, amb el salt de sallent al fons, i és que aquest racó és espectacular!!!!



 Quart llarg, "el llarg": surt en dídac amb el pedal penjat ja des del primer spit, un desplom mantingut d'A2e d'uns 20 metres i molt ben assegurat  ens fa disfrutar a tope, com nens petits, un cop passat el desplomaco, A1e i sortida en lliure fàcil fins a la reunió que està al costat d'un arbre.










.









El cinquè llarg és una mica de tràmit però no és fàcil, després de fer dos passos de pedal et trobes una fissura de roca dubtosa, normal en aquestes contrades, i que no trobes ben bé per on esquecajar-te, jo m'en vaig anar per l'esquerre, però també t'en pots anar per la dreta, si vas recte em sembla que és 6b, el que passa que si caus et fots un meco molt guapo a sobre d'un boix. Reunió a la barana.


En fi, una via espectacular, però crec que nosaltres li donem molta importància pel fet de que som del costat d'aquest cingle i ens agraden molt les guilleries - collsacabra, ho dic perquè he llegit algunes píades dien que és una via de roca bastant cutre, a veure: quan et disposes a escalar a sau i a tot osona, ja saps que aniràs a escalar a cop de pedal, totes les vies de sau són d'artifo, però on escalaràs amb l'ambient que hi ha a la beltegeuse? per no dir tambè de la gran tirolina,el far, etcetc.. per això deia que som uns romàntics d'aquest lloc que de ben segur us encantarà a vosaltres tambè. salut.
CORDADA amb el bow de sau, non stop dídac !!! la pròxima la balconets...ride on

6 comentaris:

nenivan ha dit...

com mola anar trobant a penya enamorada d'aquests llocs i d'aquestes vies. M'he sentit completament identificat amb el post.
D'acord amb tu quan dius que no entens a la penya que es sorprén de la roca quan ve a escalar a Osona. Que no saben llegir tot el que es publica? No sé on es deuen pensar que van? Aquí no es vé a buscar bona roca, es venen a buscar experiencies trascendentals... N'hi ha per penjar-los d'un pal....

PD: he vist alguna referencia al free heel o els meus ulls m'enganyen? Costa de trobar flipats com nosaltres per aquests mons de deu... Telemarkers en peligro de extincion.

Saludus

joan ha dit...

jaja no, no sóc telemarkero, però un molt bon amic meu si que ho és, i porta el blog aquest de telemark,són una colla molt fanàtica, si mai hi vols anar ja ho saps,fan de tot,desde telemark de muntanya fins a compes. jo faig esquí de muntanya.
salutacions fanàtiques!!!

paca ha dit...

via guapa,entorn inmillorable,roca bona per artifo,gent ignorant a tot arreu....felicitats per l`activitat!!!!

joan ha dit...

gràcies paca, un privilegi venint de part teva... per cert, boníssim el vídeo amb el pelut, m'he fotut un bon fart de riure.
apa, sanbarinai !!!

Unknown ha dit...

Porfavor información me gustaría escalar el salt de Sallent con quién me pongo en contacto gracias

joan ha dit...

con qualquier guia de montaña, en la zona hay varios de ellos ;)